Спецслужби РФ використовують

Спецслужби РФ використовують "злодіїв в законі" як диверсантів

Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації використовують "злодіїв у законі" для дестабілізації криміногенної обстановки в Україні, що є елементом "гібридної війни".

Про це написав у статті на ZN.UA перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

"В Україні простежується насичення і активізація діяльності організаторів і керівників злочинних угруповань, які отримали громадянство і статус "злодія в законі" на території Російської Федерації. У зв'язку з цим вони знаходяться під впливом спецслужб РФ і використовуються останніми для збору інформації та дестабілізації криміногенної обстановки в регіонах України", - зазначив він.

За даними Трояна, все частіше надходить інформація про створення лідерами кримінального середовища власної контррозвідки, до складу якої входять справжні професіонали - колишні працівники правоохоронних органів, завчасно нейтралізують активність спеціальних служб і підрозділів.

"Майже у кожного більш або менш впливового "злодія в законі" є високопоставлений покровитель, а іноді - і зв'язки з представниками медіа, які за замовленням організовують розміщення потрібних публікацій, у тому числі таких, які дискредитують ту або іншу посадову особу", - пише Троян.

Він зазначає, що окремі злочинні угруповання створені для забезпечення економічних інтересів олігархічно-монополістичного капіталу і фінансуються з непідконтрольної державній владі частини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-