Миколаївські журналісти програли у Києві справу проти «Первого канала»

Миколаївські журналісти програли у Києві справу проти «Первого канала»

Укрінформ
Печерський суд міста Києва після дворічного розгляду справи про захист честі і гідності миколаївських журналістів ухвалив рішення на користь російського «Первого канала».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив позивач, генеральний продюсер миколаївського телеканалу ТАК TV, секретар Національної спілки журналістів України Гліб Головченко.

«27 травня суддя Печерського райсуду міста Києва О.В. Батрин винесла рішення щодо нашого позову до "Первого канала" Російської Федерації. Після 2 років і 2 місяців розгляду справи нам повністю було відмовлено у визнанні недостовірною інформації, спростуванні недостовірної інформації та стягненні моральної шкоди... Починаємо готувати документи для апеляції», - розповів Головченко.

Нагадаємо, що 30 березня 2014 року в ефірі російського «Первого канала» у телепередачі «Воскресное Время. Информационно-аналитическая программа» було продемонстровано сюжет «В интернете появились документы, доказывающие, что беспорядки на Майдане готовились заранее». У зазначеному сюжеті представлена інформація про підготовку штурмових бригад для здійснення зміни влади в Україні під час протистоянь в Києві на майдані Незалежності. Для ілюстрації в цьому сюжеті були використані фотографії з телепередачі «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченком», що виходить на миколаївському телеканалі «ТАК TV», на якій зображений позивач.

На пропозицію вибачитися і дати спростування "Первый канал" відповів відмовою.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко своїм указом увів в дію персональні санкції проти ряду керівників та власників російських ЗМІ, які створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності. Серед тих, хто потрапив під санкції, - і генеральний директор телекомпанії «Первый канал» Костянтин Ернст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-