Бойовик Мефьодов не встиг порадіти звільненню, як знову опинився в СІЗО

Бойовик Мефьодов не встиг порадіти звільненню, як знову опинився в СІЗО

Укрінформ
Один з основних фігурантів "справи 2 травня" про трагічні події в Одесі 2014 року росіянин Євгеній Мефьодов усе ж залишиться в СІЗО.=

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, прокуратура висунула підсудному нове обвинувачення, на підставі якого Малиновський райсуд Одеси вирішив його залишити під вартою на період розслідування цього кримінального провадження.

"Підсудний Мефьодов залишиться під вартою, поки триватиме нове кримінальне провадження, відкрите прокуратурою за ознаками ст. 129 (погроза вбивства) Кримінального кодексу України", - повідомило кореспондентові Укрінформу джерело в правоохоронних органах.

Після цієї ухвали суду конвойний автомобіль доставив підсудного з будівлі Малиновського райсуду до Одеського СІЗО.

Автомобіль із підсудним супроводжували активісти патріотичних організацій, які на знак протесту проти прийнятого раніше рішення про звільнення бойовика з-під варти кілька годин блокували адмінбудівлю Малиновського райсуду Одеси. Представники патріотичних сил навіть поставили навпроти воріт вантажний ЗІЛ і влаштували імпровізований контрольно-пропускний пункт для перевірки автомобілів, аби не пропустити машину з Мефьодовим.

Нагадаємо, колегія суддів Малиновського райсуду під головуванням Віктора Короя задовольнила сьогодні клопотання захисника громадянина Російської Федерації Євгенія Мефьодова, що просив змінити йому запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Суд мотивував рішення тим, що за два роки тримання в СІЗО докази проти Мефьодова майже вивчені, а запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту достатньо, щоб підсудний не уникнув правосуддя і не тиснув на свідків.

Після оголошення цієї ухвали суд оголосив перерву. Активісти громадських організацій зустріли рішення колегії суддів вигуками "Ганьба". Між представниками патріотичних організацій та поліцією виникла штовханина. Врешті, правоохоронці відтіснили громадських активістів на вулицю. Громадські організації оголосили повну мобілізацію своїх членів і заблокували ворота з території з суду.

Генпрокуратура теж оголосила про намір оскаржити рішення про зміну запобіжного заходу Мефьодову.

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-