Дефіцит Пенсійного фонду не призведе до зростання податків - Рева

Дефіцит Пенсійного фонду не призведе до зростання податків - Рева

Укрінформ
Уряд вважає єдиний соціальний внесок (ЄСВ) одним із потенційних джерел підвищення надходжень до Пенсійного фонду, але підвищувати встановлену відсоткову ставку не буде.

Про це на брифінгу у Вінниці сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розмір ЄСВ підвищуватися не буде. Ставка, яка була встановлена у минулому році (22%), є сталою. Уряд не буде підривати довіру до своїх кроків, змінюючи правила оподаткування чи взагалі щось у цій сфері. Повинна бути стабільність в країні. Шукати джерела потрібно в інший спосіб», - повідомив Рева.

За його словами, дефіцит Пенсійного фонду наразі становить 145 млрд грн при загальних  його доходах 235 млрд грн, утім це не завадить вчасним поточним виплатам пенсій.

Що ж стосується ймовірності підвищення розміру пенсій, то за наявних джерел доходів ПФУ це означатиме зростання дефіцитності Державного бюджету країни.

«Якщо у нас сьогодні дефіцит 145 млрд і немає додаткових надходжень, це означає, що підвищувати пенсії - це вилучати з бюджету ще десятки мільярдів гривень. Напевне, це не той шлях, яким ми маємо йти. Тому нам потрібно шукати можливості, щоб Пенсійний фонд наповнювався не тільки за рахунок бюджету, а й за рахунок єдиного соціального внеску. У цьому відношенні в нас є дуже багато роботи, яку ми обов’язково зробимо», - зазначив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-