Суд переніс розгляд справи про офіцерське звання Семенченка

Суд переніс розгляд справи про офіцерське звання Семенченка

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва переніс на два місяці розгляд позову народного депутата Семена Семенченка про визнання незаконним внесення змін до наказу про призначення його комбатом "Донбасу", згідно з якими його позбавили звання офіцера.

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"22 грудня 2015 року колишній виконуючий обов'язки командувача Нацгвардії Балан видав наказ про внесення змін в наказ Полтарака 2014 року, коли він призначав мене командиром батальйона. Балан замінив одні слова на інші - я проходжу не як майор резерву, а як рядовий резерву. Я подав позов про відміну цього наказу... 25 травня суд мав  розглянути,  але за 15 хвилин до початку засідання було вирубано світло у всьому корпусі будівлі суду. Розгляд  перенесли на два місяці", - сказав Семенченко.

Народний депутат вважає, що відбувається затягування справи. Він додав, що вважає наказ Балана незаконним, бо не було підстав для внесення змін у наказ заднім числом.

"Позбавлення військового звання, згідно з законодавством, можливе лише за дисциплінарні проступки або за рішенням суду по злочинах, які здійснив військовослужбовець... Змінив наказ були зроблені в політичих цілях. У Балана не було підстав для внесення змін заднім числом", - додав Семенченко.

Нагадаємо, у січні 2016 року Національна гвардія України оприлюднила наказ про позбавлення офіцерського звання народного депутата Семена Семенченка. Наказ датується 22 грудням 2015 року.

У документі за підписом на той час т.в.о. командувача Нацгвардії Миколи Балана вказано, що на підставі листа військової прокуратури Центрального регіону слід внести зміни у наказ про прийняття Семенченка на службу. А слова "капітана резерву Семенченка Семена Ігоровича" слід замінити словами" громадянина Семенченка Семена Ігоровича, присвоївши йому первинне військове звання – солдат резерву".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-