Результати ДПА оприлюднять 27 травня

Результати ДПА оприлюднять 27 травня

Укрінформ
Результати державної підсумкової атестації з української мови, математики та історії України, яка була проведена у формі ЗНО, будуть розміщені на сайті УЦОЯО 27 травня.

Про це під час прес-конференції сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра на сайті УЦОЯО у розділі "Кабінет навчального закладу" буде доступна інформація для керівників загальноосвітніх закладів у вигляді відомості результатів державної підсумкової атестації. Таким чином з завтрашнього дня не буде жодних перешкод для оформлення документів про закінчення школи і здобуття загальної середньої освіти", - сказав Карандій.

Він зазначив, що згідно з прийнятими в минулому році правилами ЗНО, ті учасники ЗНО, які не склали тести з української мови та літератури, не допускаються до наступних тестів. Він повідомив, що таких по Україні 23 тисячі осіб (9%). З історії України пороговий бал не подолали 24 тисячі осіб, з математики - 23 тисячі осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила пороговий бал "склав/не склав" з трьох предметів ЗНО - української мови та літератури, математики та історії України.

Так, з української мови та літератури "поріг" склав 23 бали при максимальних 104 за умови правильного виконання всіх завдань; з математики - 9 балів при максимальних 62, з історії України - 25 балів при максимально можливих  94 тестових бали.

З української мови і літератури пороговий бал "склав/не склав" подолали 91% учасників ЗНО, з математики - 85%, з історії України - 87% учасників тестування.

26 травня, на інформаційних сторінках учасників ЗНО будуть оголошені результати з цих трьох предметів.

В 2016 році для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, та за вибором абітурієнта з математики чи з історії України (період ХХ - початок ХХІ століття).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-