Медіа-профспілка хоче знати, як списки журналістів

Медіа-профспілка хоче знати, як списки журналістів "війшли" з СБУ й Міноборони

Укрінформ
Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов вважає обурливим той факт, що списки акредитованих СБУ журналістів для роботи в зоні АТО опинилися в руках представників самопроголошених республік і були викладені в широкий доступ.

Про це йдеться в листі, який Укрінформ отримав від прес-служби медіа-профспілки.

«Необхідно провести службове розслідування, - вважає  Луканов. - І не тільки виявити і покарати винних, але і вжити заходів для того, щоб така інформація не могла вийти за стіни СБУ і Міністерства оборони, які володіли цієї інформацією. Ці списки підвищують ризик для кожного акредитованого журналіста бути викраденим, або й чогось гіршого».

Голова НМПУ наголошує, що практика показує: нікому не можна довіряти. Тож журналісти самі мусять дбати про свою безпеку. Після цього випадку, на його думку, не варто брати з собою у зону конфлікту телефон, який викладений у широкий доступ. Варто користуватися іншою сім-картою.

«Також не варто забувати про інші заходи безпеки, - резюмує пан Луканов. - Адже кожна деталь може стати вирішальною в критичній ситуації».

Напередодні один з сайтів бойовиків виклав у широкий доступ список журналістів, які акредитувалися в зоні АТО. У списку вказано прізвища, ЗМІ та телефони. акредитованих.

Перед цим сайт "Миротворець" виклав списки українських та закординних журналістів, акредитованих в так званій "ДНР".

Цей факт виклав обурення закордонної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-