МН-17: Євросуд отримав позов родичів жертв проти Росії

МН-17: Євросуд отримав позов родичів жертв проти Росії

Укрінформ
Секретаріат Європейського суду з прав людини у Страсбурзі отримав позовну заяву проти Росії родичів жертв з Малайзії, Австралії і Новій Зеландії, які загинули внаслідок катастрофи малайзійського літака рейсу MH-17, збитого бойовиками 2014 року над територією України.

Про це повідомила прес-аташе ЄСПЛ Ніна Саломон, відповідаючи на запит Укрінформу.

«Ми можемо підтвердити, що заява проти Росії щодо катастрофи рейсу MH-17 була отримана Секретаріатом суду 9 травня 2016 року. У позові фігурують 33 заявники, які є родичами жертв із Малайзії, Австралії і Нової Зеландії», - зазначила співрозмовниця агентства.

За її словами, заявники у позові апелюють до статей 2 (право на життя), 3 (заборона на негуманність (нелюдськість) і дії, що принижують гідність, зневажають своїм поводженням) і 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції про права людини.

Саломон додала, що наразі не може надати більш детальної інформації щодо дати і часу розгляду позову, його перспектив та суми компенсації, якої вимагають родичі жертв.

Раніше ЗМІ повідомили, що австралійська юридична фірма LHD подала позов про компенсацію проти Росії і президента Володимира Путіна у Європейський суд з прав людини від імені родин жертв малайзійського літака MH-17, збитого в 2014 році. Позов був поданий у травні, у ньому Російська Федерація і її президент Путін називаються як відповідачі. Родичі жертв вимагають у відповідачів компенсації у розмірі 10 млн дол. США за одного загиблого пасажира.

Нагадаємо, що торік 13 жовтня Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH-17. За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, випущеною російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH-17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-