Комітет із захисту журналістів шукає у Порошенка управи на

Комітет із захисту журналістів шукає у Порошенка управи на "Миротворець"

Укрінформ
Комітет із захисту журналістів звернувся до Президента із відкритим листом, в якому засудив дії сайту «Миротворець» по відношенню до журналістів та висловив обурення ставленням українських високопосадовців до оприлюднення сайтом списків з даними тисяч журналістів.

Про це йдеться у відкритому листі, оприлюдненому на сайті організації.

«Ми закликаємо Вас засудити безпідставні і згубні звинувачення, опубліковані на сайті «Миротворець», і публічно роз'яснити, що українське МВС покликане захищати журналістів та затримати осіб, відповідальних за погрози на їхню адресу...», - йдеться у заяві.

У тексті наголошується, що Комітет підтримує проведення розслідування прокурорами «наклепу українського сайту» проти тисяч місцевих і міжнародних журналістів і правозахисників, як "співучасників терористичних актів".

«Ми шоковані тим, що замість того, щоб засудити акт, який піддає небезпеці життя наших колег, українські посадовці високо оцінили цю навмисну спробу залякати журналістів і потенційно поставити їх під загрозу», - йдеться в документі.

Комітет також вказує, що після публікацій «Миротворця» на адресу журналістів, дані яких були оприлюднені, вже надійшли погрози. У листі наводиться приклад фрілансера Романа Степановича, який заявив про отримання загрозливих повідомлень в електронній пошті.

Текст листа підписаний виконавчим директором Джоелом Саймоном, копії розіслані на адреси міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Генерального прокурора України Юрія Луценка, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, Високого представника Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда, комісара Ради Європи з прав людини Нілса Муйжніекса, комісара ЄС з питань політики сусідства та розширення переговорів Йоханнеса Хана та інших.

Як відомо, вчора посол ЄС в Україні Ян Томбінські та посол Німеччини Крістоф Вайль на зустрічі з главою МВС Арсеном Аваковим закликали українські правоохоронні органи гарантувати вилучення усіх даних, оприлюднених проектом "Миротворець", а також вжити заходів із недопущення повторення подібного у майбутньому.

Комітет захисту журналістів (Committee to Protect Journalists (CPJ) - міжнародна неурядова організація, штаб-квартира якої розміщена в Нью-Йорку. Утворений в 1981 році, Комітет займається захистом прав журналістів по всьому світу. Філії організації знаходяться у Вашингтоні і Бангкоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-