Кабмін планує збільшити оплату присяжних - чиновник ДСА

Кабмін планує збільшити оплату присяжних - чиновник ДСА

Укрінформ
У Кабінеті Міністрів готується проект змін до постанови, який передбачає збільшення оплати праці присяжних. 

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві Олександр Сімоновський.

"Підбір присяжних та їх оплата - значна проблема. На скільки мені відомо, готується проект змін до постанови Кабміну щодо збільшення оплати праці присяжних", - сказав він. 

Водночас Сімоновський додав, що йому не відомо, коли зазначена постанова буде ухвалена.

 Наразі урядовою постановою винагорода присяжних визначена на рівні 70 гривень на день, зазначив начальник територіального управління ДСА.

Коментуючи інформацію про те, що п'ятеро присяжних у "справі Майдану" оголосили самовідвід через низьку оплату праці, Сімоновський зазначив, що ДСА сплачує "відповідно до кількості часу, який присяжний проводить у судовому засіданні".

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня у Святошинському райсуді під час засідання у справі "екс-беркутівців" п'ятеро присяжних подали заяви про самовідвід. Зокрема, присяжні повідомили, що вже протягом 3-4-х місяців зверталися до компетентних органів, аби вирішити питання належної оплати їх роботи. Вони стверджували, що  отримували за свою роботу по 40 грн на день, а деякі взагалі не отримували виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-