Пожежа на нафтобазі БРСМ: поліція завершила слідство

Пожежа на нафтобазі БРСМ: поліція завершила слідство

Укрінформ
Головне слідче управління Національної поліції завершило досудове розслідування у провадженні за фактом порушень, що призвели до виникнення пожежі на території нафтобази у Васильківському районі Київської області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Національної поліції України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах та безпечної експлуатації будівель і споруд, інших кримінальних правопорушень, що призвело до виникнення 08.06.2015 пожежі на території нафтобази за адресою: Київська область, Васильківській район, смт Глеваха, внаслідок якої вибухнули паливно-мастильні матеріали, загинули люди та завдано інших тяжких наслідків", - йдеться у повідомленні.

23 травня Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління Національної поліції України доручення про відкриття матеріалів провадження чотирьом підозрюваним і їхнім захисникам.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі компанії БРСМ в смт Глеваха Васильківського району Київської області почалася 8 червня 2015 року. Загорівся резервуар з паливом обсягом 900 кубометрів. Наступного дня - 9 червня - на базі прогриміла ціла серія вибухів, і вогонь посилився.

До гасіння пожежі залучили Національну гвардію України. З місця події провели повну евакуацію. Вранці 10 червня на нафтобазі пролунав ще один вибух.

Унаслідок пожежі постраждали близько 15 осіб, шестеро людей загинули.

Протягом 15-16 червня пожежу на нафтосховищі вдалося повністю загасити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-