Україна побудує для флоту 30 бойових суден - Міноборони

Україна побудує для флоту 30 бойових суден - Міноборони

Укрінформ
Для потреб Військово-морських сил України до 2020 року планують побудувати 30 бойових кораблів і катерів.

Про це сказала речник Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад Військово-морських сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів", - сказала Гаврилюк.

Вона також додала, що 2 малих броньованих артилерійських катери, ще 4 перебувають в процесі виготовлення та планується виготовлення ще 2 десантних катерів.

"Продовжується нарощування спроможностей корабельного складу. На замовлення Міністерства оборони України для українських ВМС побудовано два малих броньованих артилерійських катери, триває виробництво ще чотирьох. Крім того, Міністерство оборони уклало державний контракт з ПАТ "Завод "Ленінська кузня" на будівництво двох десантних катерів", - додала Гаврилюк.

Вона заявила, що наразі морська піхота, берегова артилерія та інші підрозділи ВМС, які беруть активну участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, готові дати відсіч збройній агресії з моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-