Інклюзивна освіта: з 1 вересня сотні особливих дітей підуть у звичайні школи

Інклюзивна освіта: з 1 вересня сотні особливих дітей підуть у звичайні школи

Укрінформ
Вже з 1 вересня наступного навчального року сотні особливих дітей матимуть змогу навчатись у новостворених інклюзивних класах разом зі своїми однолітками.

На цьому наголосила на брифінгу дружина Президента Марина Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами першої леді, пілотним проектом охоплено п'ять областей - Київську, Запорізьку, Харківську, Житомирську та Вінницьку.

«На майбутнє ми сподіваємося, що цей позитивний досвід після першої хвилі підхопить і решта областей і вся Україна буде впроваджувати інклюзивну освіту в себе»,- зазначила вона.

Марина Порошенко додала, що зараз проходить перший етап тренінгів, до якого залучені керівники департаментів освіти і керівники шкіл, які хочуть впровадити в себе інклюзивну освіту. Наступний етап відбудеться у серпні - це будуть тренінги безпосередньо для вчителів, які будуть займатися з такими особливими дітками.

«Такі заходи дуже важливі. Тренінгів потребують зараз усі працівники освітніх закладів, тому що питання інклюзивної освіти дуже гостро стоїть в Україні. І фахівці, педагоги, керівництво шкіл мусять знати, як саме впроваджувати інклюзивну освіту у себе в школах», - наголосила дружина Президента.

Як зазначалося, на сьогодні навчання в спеціалізованих тренінгах з інклюзивної освіти вже пройшли близько 400 представників управлінської ланки галузі освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-