МН-17: адвокат заявив про відповідальність Путіна

МН-17: адвокат заявив про відповідальність Путіна

Укрінформ
Американський юрист Джеррі Скіннер, який очолює зусилля австралійської адвокатської контори LHD, що подала позов до ЄСПЛ від імені сімей жертв катастрофи малайзійського Боїнга над Донецьком, заявив, що відповідальність повинен понести президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє Reuters.

"У Росії не відбувається нічого без його схвалення, тому за інших відповідальність несе він", - сказав Скіннер.

Американський юрист, який домігся компенсації жертвам підриву в 1988 році лайнера над шотландським Локербі, висловив упевненість в успіху справи щодо МН-17, але визнав, що на це можуть піти роки, як у випадку з процесом щодо Локербі.

Скіннер зазначив, що свідчення очевидців, відеозаписи знімки, дані радарів і записи переговорів з авіадиспетчерами говорять на підтримку позову про компенсацію.

"Вся ця інформація доступна, навіть якщо не було (прямої) російської участі, я впевнено кажу, що це саме росіяни спровокували те, що трапилося", - сказав він.

При цьому адвокат додав, що для розкриття правди про збитий Боїнг потрібен тиск з боку світової спільноти. "Я сподіваюся, що в цьому братиме участь влада Австралії. Нам потрібен важіль в особі одного з урядів з чистими руками", - сказав Скіннер.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп висловилася за незалежне розслідування. "Як би болісно, важко і травматично це б не було для тих, хто втратив своїх близьких на борту рейсу MH-17, ... ми будемо працювати дуже напружено над тим, щоб була сформована система, створений механізм притягнення до відповідальності винних за цей злочин", - сказала вона.

Прес-секретар Кремля сказав у відповідь на прохання прокоментувати ймовірні міжнародні позови у зв'язку з катастрофою, що поки суди не приступали до роботи.

"Позов стає позовом у той момент, коли він приймається до розгляду судом, і коли апарат суду відповідним чином інформує сторони або сторону, стосовно якої він виставляється. Подібних дій досі не вчинялося", - сказав Дмитро Пєсков.

Адвокати LHD виступають від імені 16 жертв з Австралії, Нової Зеландії та Малайзії та 33-х родичів загиблих. У кожному позові міститься вимога компенсації на $10 мільйонів. Скіннер домігся схожої компенсації для жертв катастрофи лайнера авіакомпанії Pan Am, що летів рейсом 103 і був зруйнований вибухом бомби в небі над Локербі. Загинули 270 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-