У Харкові 4 тисячі студентів відгукнулися парадом на День Європи

У Харкові 4 тисячі студентів відгукнулися парадом на День Європи

Фото, відео
Укрінформ
Чотири тисячі студентів харківських вузів пройшли парадом через центр міста на честь Дня Європи під гаслом "StudLife: Європейському місту - європейську освіту!"

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кожен з національних університетів Харкова, а їх близько сорока, оформив свою колону українською символікою і прапорцями ЄС. На чолі колони йшли спортсмени - чемпіони та призери міжнародних вузівських змагань. Колону вузів військового профілю, наприклад, очолили курсанти-барабанщики, а колону автодорожнього університету - оригінальний, у формі ракети, автомобіль марки студентського КБ...

Колони пройшли маршем від площі Свободи головною Сумською вулицею до Центрального парку культури і відпочинку ім.Горького. Тут відбулася презентація вузів, яку відкрила перший заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Ми з вами знаємо, що Харків - це Європа. Я закликаю вас щоденною працею, кожного на своєму місці, просувати Україну на шляху до європейських цінностей. Європа - це не тільки географічне поняття, Європа - це модель побудови держави, це модель побудови суспільства. Це єдність, солідарність, згуртованість, активна громадянська позиція і відповідальність за зроблений вибір", - зазначила Світлична.

За її словами, однією з необхідних умов для інтеграції у світове співтовариство є володіння мовою міжнародного спілкування: англійською. "Саме тому президент України Петро Порошенко оголосив 2016-й роком англійської мови", - підкреслила Світлична.

Перейшовши на англійську, вона зазначила, що в минулому році в Харьковкой області розпочалася реалізація проекту "Європейський центр іноземних мов глави ХОДА", в рамках якого кожен охочий може безплатно вчити англійську. Також цим літом буде збільшено кількість мовних таборів для школярів Харківської області.

За програмою презентації вишів студенти і викладачі розповіли землякам про можливості отримання європейської освіти в Харкові. Тут же працювали групи профорієнтації для молоді.

Центр міста на час параду перекрили. Порушень порядку не зафіксовано.

Як повідомляв раніше Укрінформ, на Харківщині діють до 200 вузів різного рівня акредитації та форм власності, де навчаються понад двісті тисяч студентів.

Фото: dozor.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-