«Мегамарш у вишиванках» став головною подією Одеси

«Мегамарш у вишиванках» став головною подією Одеси

Фото, відео
Укрінформ
Сьогодні в Одесі увосьме відбулася найбільша в цьому році патріотична неполітична акція "Мегамарш вишиванок".

Долучився до неї і кореспондент Укрінформу.

Одесити і гості міста з дітьми пройшли центром міста, скандували патріотичні гасла та співали пісні українською.

Акція була запланована як неполітична: організатори попередили бажаючих взяти участь - крім загальнодержавної української символіки на марші інші прапори і символи не вітаються.

О 13 годині у Пасажі, в самому центрі міста, на Дерибасівській, зібралося кілька тисяч людей. Точну кількість визначити складно тому, що колона, яка вирушила з Дерибасівської розтягнулася на велику відстань: було неможливо зрозуміти, де починається, а де закінчується "жива вишиванкова річка".

Колона "Мегамаршу" стала на деякий час головною подією Одеси. Зацікавлені іноземці вибігали з ресторанів, щоб дізнатися, що відбувається і зробити селфі з учасниками ходи.

"Керувати" колоною і тримати її в тонусі допомагали хлопці з фан-клубу одеської футбольної команди "Чорноморець". Вони вели колону, вибиваючи ритм в барабан і заводили такт промовкам.

На площі Думській біля одеської міськради учасники маршу заспівали пісню "Океану Ельзи" - "Все буде добре".

До авангарду колони входили, в основному, діти. Вони нерідко задавали тон колоні, скандуючи: "Слава Україні!". Багато хто з батьків несли дітей на плечах або везли у візочках.

Фінішував марш біля Колонади, де пройшов невеликий мітинг. ту же назвали імена переможців конкурсу "Мегамаршу", що проходив у соцмережах. Приз глядацьких симпатій отримав пес такса, який також брав участь у марші, одягнений у спеціально зшиту для нього вишиванку і шаровари.

Біля стіни пам'яті музиканта Кузьми Скрябіна організували ярмарок, на якому можна було купити сувеніри і кондитерські вироби. Всі виручені кошти пішли на допомогу пораненим в АТО бійцям.

У "Мегамарші 2016" брали участь не тільки одесити, на захід приїхали люди з інших міст, причому не тільки з Одещини. У колоні йшли навіть кілька громадян Бразилії.

Мирний патріотичний марш охороняла не тільки поліція. Не афішуючи свою присутність, охороняти дійство прийшли й активісти різних одеських патріотичних організацій. Їх можна було побачити по краях колони, одягнених у камуфляжну форму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-