Скандал з

Скандал з "Миротворцем": Тандіт прокоментував дії СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України "стримано" сприйняла оприлюднення контактних даних журналістів на сайті "Миротворець", які акредитувалися на окупованих бойовиками територіях Донбасу.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"До нас ніхто не звертався (йдеться про сайт "Миротворець – ред.). У принципі і не потрібно, щоб хтось звертався, тому що ми в рамках чинного законодавства аналізуємо формати, які виходять у відкритих джерелах інформації, звичайно, перевіряємо цю інформацію. Скажу, що ми дуже стримано віднеслись до того, що напередодні, тиждень назад опублікував портал цю інформацію. Я вже говорив про те, що, звичайно, більшість журналістів, які роблять свою справу чесно, як ви і ваші колеги, повинні були і зараз заходити на територію, де діють закони України і мати можливість, щоб заходити в Донецьк і Луганськ, і показувати звідти картинку, що там відбувається насправді. Це перше", – зазначив він.

Тандіт додав: "Друге, звичайно, цю інформацію ми перевіряємо і ми займаємося цими списками. Я не про все можу говорити. Але повірте, що ті, хто прикривається посвідченнями журналістів і діють на користь сусідньої держави і порушують закони, - м'яко кажучи, шпигують проти нашої держави, - коли прийде час, вони будуть притягнуті до відповідальності".

Речник СБУ наголосив, що кожний такий факт необхідно окремо розглядати.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" оприлюднив контактні дані журналістів, які акредитувалися на окупованих бойовиками територіях Донбасу. Крім представників українських ЗМІ, до списку потрапили зарубіжні кореспонденти всесвітньо відомих видань.

Журналістська спільнота гостро відреагувала на оприлюднення цих матеріалів. Представники медіа-організацій зробили колективну заяву.

13 травня "Миротворець" після публікації списку журналістів оголосив про своє закриття, однак 19 травня поновив роботу. Відомо, що прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації персональних даних журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-