ГПУ закрила справи за

ГПУ закрила справи за "дезертирство" військових 51 бригади

Укрінформ
Представнику прокуратури було вручено звернення щодо закриття кримінальних проваджень стосовно військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади (нині 14 механізована бригада) з м.Володимир-Волинський Волинської області, які розслідуються військовою прокуратурою Луцького гарнізону.

Про це повідомляє Головна військова прокуратура. 

"Вже на сьогодні слідчими військової прокуратури Західного регіону встановлені підстави для припинення кримінального переслідування стосовно майже 150 осіб з 51 окремої механізованої бригади, які притягувались за ухилення від військової служби (ст.ст. 407-409 КК України), внаслідок не підтвердження слідчим шляхом повідомлень про це командування 51 окремої механізованої бригади", - зазначили у прокуратурі.

Як наголошується, для прийняття такого рішення стосовно інших військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади (щодо яких слідство триває та які перебувають у розшуку) необхідно провести додаткові слідчі дії, у тому числі отримати від них пояснення щодо причин самовільного залишення місця служби.

Відтак військова прокуратура повторно звертається до військовослужбовців, які розшукуються правоохоронними органами за ухилення від військової служби, з рекомендацією самостійно і добровільно звернутися до найближчої військової прокуратури із зізнанням та поясненням причин відсутності на військовій службі.

"Тільки завдяки отриманим від Вас даним, на підставі Закону можливо буде прийняти рішення щодо припинення кримінального переслідування або, за наявності підстав, призначення покарання, не пов’язаного із позбавленням волі", - додали у прокуратурі, підкресливши, що за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, "застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у ході досудового слідства ініційовано не буде".

Генеральна прокуратура України повідомляє, що питання дотримання прав військовослужбовців, у тому числі зазначеного підрозділу, перебуває на особистому контролі Генерального прокурора України.

У перший день своєї роботи Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив Головній військовій прокуратурі та військовій прокуратурі Західного регіону об’єктивно розібратися із ситуацією, що склалась, та прийняти законне рішення у найкоротші строки.

Головна військова прокуратура у квітні поточного року через державні та регіональні засоби масової інформації вже зверталась до всіх військовослужбовців із закликом з’явитись до органів досудового розслідування.

19.05.2016 бійці колишньої 51 окремої механізованої бригади (нині 14 механізована бригада) з м. Володимир-Волинський Волинської області біля будівлі Генеральної прокуратури України провели акцію, яка була висвітлена у засобах масової інформації.

"Закликаємо батьків, друзів, родичів військовослужбовців допомогти своїм близьким людям виправити свою, можливо, найбільшу помилку у житті, перестати переховуватися від слідства і відкрити для себе майбутнє", - резюмували у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-