Співробітники юстиції заговорять англійською

Співробітники юстиції заговорять англійською

Укрінформ
В інформаційному агентстві Укрінформ презентували безкоштовну онлайн-технологію з вивчення англійської мови LingvaSkills для співробітників Міністерства юстиції України, розроблену командою соціального освітнього проекту «Академія Навичок».

Про це під час прес-конференції на тему: "Мін'юст заговорить англійською" повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко. 

"В управлінні юстиції для мене важливо, щоб завдяки вивченню англійської мови співробітники читали оригінали законодавства Європейського Союзу, оригінали рішень ЄС, а також міжнародні документи. Щоб це не був постійно переклад через треті руки, що  зрештою може призвести до неправильних рішень в країні. А коли буде робота з оригіналами документів, це буде ефективна робота. І відповідно знання мови - це завжди розширення світогляду", - сказав Куценко.

Він зазначив, що навчання не є обов’язковим, проте працівників мотивуватимуть додатковими преміями. 

"Щоб навчатися на нашому сайті, треба мати бажання, ми нікого не змушуємо. Але я для себе прийняв таке рішення, що тих, хто будуть найбільш успішно вивчати англійську мову в управлінні, ми будемо додатково преміювати", - зауважив він.

Куценко розповів, що повний курс навчання становить 9 місяців, а тривалість кожного уроку - 15-30 хвилин. "Ми плануємо, що наприкінці програми наші співробітники зможуть говорити англійською мовою,  читати документи і перекладати їх оперативно", - додав він і наголосив, що методика навчання адаптована для всіх рівнів знання англійської мови. 

За його словами, проект уже  доступний,  навчання розпочинається із сьогоднішнього дня. Також Куценко зазначив, що після проходження навчання працівники отримають відповідні сертифікати. "Сертифікувати ми можемо наших співробітників, це буде відповідно на бланку управління з печаткою і так само ведемо переговори з Національним агентством державної служби про те, щоб це навчання визнавалося на державному рівні", - зауважив він.

Водночас, Куценко додав, що Укрінформ також може подати заявку на проходження тестового навчання. 

"Укрінформ може подати заявку і чудово, якщо ми будемо бачити, що ініціатива є не тільки від державних органів або державних інформаційних агентств, а від інших структур. Ми будемо з радістю долучатися, тому що зацікавлені в тому, щоб англійська мова пішла масово в населення", - підкреслив він. 

Як зазначив  заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе, наразі тестове навчання розпочнуть 40 співробітників столичного управління. "Обов'язково наші співробітники мають вивчати англійську мову, вони не повинні отримувати інформацію через переклад. Міністерство юстиції приділяє багато уваги підвищенню рівня знань та навичок своїх співробітників, і вивчення англійської мови є важливим кроком у цьому напрямку", - наголосив Гецадзе. 

Помічник міністра юстиції України Віталій Гдичинський зауважив, що цей проект створювався не тільки для Головного територіального управління юстиції. "В майбутньому ми плануємо залучити і всіх інших колег з органів виконавчої гілки влади", - зазначив він. 

Гдичинський розповів, що для реалізації проекту не залучалися кошти із державного бюджету. " Ми не залучали жодних бюджетних коштів на цей проект, було поставлено завдання організувати його за допомогою благодійних коштів, спонсорів, меценатів, партнерів", - підкреслив він.

Разом із тим, представник соціального проекту «Академія Навичок» Віталій Зубков, який є автором  технології, зазначив, що проект розроблявся спеціально під потреби державних службовців. "Ми прагнемо зробити так, щоб завдяки навчанню співробітники Міністерства юстиції змогли використовувати англійську як під час роботи, так і у повсякденному житті", - наголосив Зубков. 

З онлайн-технологію з вивчення англійської мови LingvaSkills для співробітників Мін'юсту можна ознайомитись та зареєструватись на сайті за посиланням http://www.lingva.ua/. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-