Аварія Ан-12 в Афганістані: літак при злеті зачепив смугу - джерело

Аварія Ан-12 в Афганістані: літак при злеті зачепив смугу - джерело

Укрінформ
Аварія вантажного літака Ан-12 в Афганістані сталася через кілька секунд після відриву від землі: повітряне судно зачепило крилом злітну смугу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило обізнане джерело.

"Літак у момент зльоту зачепив крилом злітну смугу і впав відразу за межами аеродрому", - поінформував співрозмовник.

Він також повідомив подробиці трагедії. Ан-12 розвантажився в міжнародному аеропоту м.Лашкар-Гах (провінція Гільменд) та вирушав у рейс до Туркменістану. Проте, ледь відірвавшись від землі, літак упав. А оскільки мав повні баки пального, то пожежу на місці катастрофи вдалося повністю загасити лише вранці 19 травня, після чого розпочалася робота з пошуку останків.

В авіакатастрофі вижили двоє членів екіпажу, у тому числі один українець. Потерпілих доправлено до військового шпиталю в м.Кандагар. Наразі їх стан оцінюється як задовільний.

Враховуючи обставини катастрофи, попередніми причинами падіння літака могли бути технічна несправність або помилка пілота.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня в афганській провінції Гільменд зазнав катастрофи вантажний літак Ан-12 (за попередніми даними – належить грузинській компанії Аnham, перебуває в чартері азербайджанської компанії Silk Way).

Екіпаж складався з 11 осіб (один громадянин Узбекистану (капітан), троє – громадяни України, 7 – громадяни Азербайджану). Унаслідок катастрофи загинули 9 осіб (двоє громадян України, один громадянин Узбекистану (капітан), 6 громадян Азербайджану).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-