Попова: Ми з 2015 року не рекомендуємо журналістам їздити в

Попова: Ми з 2015 року не рекомендуємо журналістам їздити в "Л/ДНР"

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики з 2015 року не рекомендує журналістам їхати працювати на підконтрольні «Л/ДНР» територіях через загрозу для їхнього життя.

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

"З 2015 року, коли вже іноземних журналістів почали залякувати і забирати акредитації – до речі, і в  тих, що є в списку сайту "Миротворець", – ми не рекомендуємо будь-якому українському журналісту туди їхати, тому що це просто становить загрозу для його життя. Тому ми, звісно, не будемо рекомендувати журналістам там працювати і акредитовуватись", - сказала Попова.

Водночас вона подякувала тим журналістам з окупованих територій, які працюють там "підпільно", а також міжнародним кореспондентам, які звідти передають матеріали.

А відповідаючи на запитання, чи допускає вона можливість акредитації у самозваних "республіках" представників державних ЗМІ, Попова навела приклад акредитації журналіста Сергія Лойка в іракського диктатора Саддама Хусейна: "Ну то й що? У нього є акредитація в «ДНР» також. І що, він написав погану книжку? У деяких журналістів, з якими я знайома, є акредитація у сомалійських піратів - вони точно не офіційні", - резюмувала Попова.

Як повідомлялося, на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримували, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп'ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану акредитацію в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому було вказано і їх персональні і контактні дані.

Це викликало обурення у медійному середовищі, оскільки, на думку журналістів, оприлюднення такої інформації створює небезпеку для фігурантів списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-