Укрпошта попереджає про шахраїв, що діють від її імені

Укрпошта попереджає про шахраїв, що діють від її імені

Укрінформ
Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» попереджає громадян про шахраїв, які продають фальшиві марки, а також збирають персональні дані та реквізити банківських карток клієнтів під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування від імені Укрпошти.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук.

«Підкреслюю, Укрпошта не пропонує роботу зі склеювання конвертів, не збирає персональні дані та реквізити банківських карток під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування», - сказав Ткачук.

За його словами, також через різноманітні інтернет-магазини та за допомогою оголошень шахраї продають фальшиві марки на 20-30% дешевше, ніж вони коштують у відділеннях Укрпошти. Підприємство вже звернулось з цього приводу до правоохоронних органів.

«Близько 50-100 млн грн збитків на рік несе компанія Укрпошта від розповсюдження підробок», - підсумував Ткачук.

Очільник підприємства зазначив, що можливість здійснення цих правопорушень виникла через недосконалість законодавства та фактичну відсутність покарання за порушення правил надання послуг поштового зв'язку.

Ткачук звернувся до Кабміну та ВР підтримати підготовлені Укрпоштою зміни до нормативних актів та законів, що зможуть значно зменшити випадки шахрайства.

«Ми підготували пропозицію відновлення кримінальної відповідальності за підробку знаків поштової оплати», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-