Геращенко чекає добрих новин про в'язнів Кремля Афанасьєва і Солошенка

Геращенко чекає добрих новин про в'язнів Кремля Афанасьєва і Солошенка

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сподівається найближчим часом отримати позитивні новини щодо можливості повернення в Україну політв'язнів Кремля Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Про це вона заявила на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо найближчим часом отримати позитивні новини щодо повернення в Україну Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, які мають дуже важкі діагнози, які надзвичайно хворі та за звільнення яких ми боремося», - зазначила Геращенко.

Вона також зазначила, що 20 травня набуває чинності вирок щодо двох затриманих на території України спецпризначенців ГРУ РФ, і це, на її переконання, відкриє шлях для повернення в Україну Надії Савченко.

«20 травня вступає в силу вирок проти тих двох російських ГРУшників, які приїхали на територію України вбивати українців. Власне, ми сподіваємося, що вступ у силу вироку так само відкриє шлях для того, щоб найближчим часом наша колежанка героїня України Надія Савченко так само повернулася в Україну», - підкреслила перший заступник Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня стало відомо, що до Москви етапували засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, на яких у РФ прийшов запит про видачу їх Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-