Держпрограму лікування українців за кордоном можуть закрити – активісти

Держпрограму лікування українців за кордоном можуть закрити – активісти

Укрінформ
Представники громадських організацій занепокоєні  результатами перевірки Рахункової палати, за якими може виникнути загроза закриття державної програми фінансування лікування українців за кордоном.

Про це заявила на прес-конференції у середу керівник фонду допомоги онкохворим дітям «Краб» Лариса Лавренюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рахункова палата здійснила перевірку і вважає, що це (направлення на лікування за кордон. -Ред.) - недоцільна витрата коштів з державного бюджету, якщо їх перераховувати на закордонні клініки", - сказала Лавренюк. 

Колишній секретар Комісії з лікування за кордоном Міністерства охорони здоров'я України Ольга Танюшкіна додала, що перевірка поставила під сумнів не тільки дії МОЗ, але й висновки українських лікарів, бо тяжкохворих, на їх думку, можна було лікувати в Україні.

За словами учасників заходу, у звіті було запропоновано «припинити практику направлення на лікування за кордон українських громадян без укладання угод з медичними закладами». Після цього, як зазначила директор благодійного фонду «Крила Надії» Наталія Липська, програма опинилася під серйозною загрозою.

«Для нас це - неприпустима ситуація. Якщо за висновками Рахункової палати буде або скорочено, або закрито фінансування цієї цільової програми, ми не зможемо зібрати кошти для всіх», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 2016 року Рахункова палата опублікувала на сайті рішення про результати аудиту ефективності використання коштів з держбюджету, виділених МОЗ України для лікування українців за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-