Антикорупційна прокуратура розслідує понад 150 справ - Холодницький

Антикорупційна прокуратура розслідує понад 150 справ - Холодницький

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура наразі розслідує понад 150 проваджень.

Про це у середу під час парламентських слухань заявив заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже більше 150 проваджень розслідується незалежно від того, чи це посадові особи, чи олігархи, незалежно від того, чиї партійні інтереси вони представляють", - сказав Холодницький.  

Він зазначив, що новоствореним антикорупційним органам багато дорікають, що вони працюєть "рік, півроку, п'ять місяців", а результатів начебто немає.

"Я не можу з цим погодитися, оскільки подолати корупцію, яка будувалася 25 років і яка починалася ще з радянських часів, за п'ять місяців чи за рік неможливо. І ті, хто це каже (що це можливо. -Ред), просто кажуть неправду", - переконаний Холодницький.

Він зауважив, що так сталося, що чергового корупціонера (заступника прокурора Київської області у справі за фактом розкрадання 30 тисяч тонн цукру аграрного фонду на 300 млн грн. -Ред.) було затримано саме сьогодні. За словами Холодницького, це є "тією тактикою і боротьбою", яка триває кожного дня.

"У нас є також стратегічні справи, де задіяни мільйони і мільярди державних коштів, які кожний день і кожну годину не доплачуються до державного бюджету. Але це є стратегія. Це ті справи, які повинні бути доведені в  суді, які повинні мати надміцну доказову базу. Адже на популізмі, лише на громадській підтримці у суд з такими справами йти не можна", - заявив Холодницький.

Підсумовуючи, він зазначив, що під час першої зустрічі новий генпрокурор пообіцяв передати Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі "будь-яку справу, яку ви в мене затребуєте", і в нього це вселяє надію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-