Полторак нагородив кримських татар за участь в АТО

Полторак нагородив кримських татар за участь в АТО

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак зустрівся у середу з військовослужбовцями – кримськими татарами, які проходять службу у Збройних Силах, і вручив їм відомчі нагороди.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Полторак нагадав, що більшість кримських татар-військовослужбовців з початком російської агресії у Криму прийняли рішення виїхати з окупованого півострову та продовжити службу на материковій частині України.  

"Сьогодні, ризикуючи життям в районі проведення антитерористичної операції, ви забезпечуєте мир на українській землі, що є рідною для вас", - наголосив він.

Міністр переконаний, що своєю сумлінною службою представники Криму наближають той час, коли зможуть повернутися до своїх домівок у рідному українському Криму.

Керівник оборонного відомства також акцентував увагу на тому, як російська окупаційна влада нині впроваджує дискримінаційну політику до кримських татар на півострові. За таких умов, вважає він, нині вкрай необхідно донести світу правдиву історію кримськотатарського народу та позбавити агресора можливості викривляти дійсність.

Міністр підкреслив, що Крим був, є і залишатиметься українським, а кримські татари – корінним народом Криму.

 "Я пишаюсь тим, що представники славетного кримськотатарського народу служать у лавах Збройних Сил України. Це вкотре є доказом того, що кримські татари незламні та готові зі зброєю в руках боронити Україну, Крим та мирне майбутнє", - наголосив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-