СКР вимагає від генерала Золотова покарати причетних до вбивства Нємцова

СКР вимагає від генерала Золотова покарати причетних до вбивства Нємцова

Укрінформ
Керівник слідчої групи у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова генерал-майор Микола Тутевич вимагає від керівника Нацгвардії Віктора Золотова покарати винних у вбивстві політика.

Про це повідомляє РБК, у якого є розпорядження Тутевича.

У документі йдеться, що обвинувачений у вбивстві Нємцова, службовець батальйону "Північ" Заур Дадаєв після вбивства Нємцова переховувався у квартирі свого начальника по службі Руслана Геремеєва. Під час обшуку там було знайдено  посвідчення про відрядження на ім'я Дадаєва - в Інгушетію і таке ж посвідчення на ім'я Геремеєва в Москву. Обидва документи підписані начальником батальйону "Північ" Алібеком Делімхановим, братом депутата Адама Делімханова.

Тутевич вважає, що посвідчення про відрядження Заура Дадаєва та його документи співробітника органів внутрішніх справ могли бути використані під час підготовки замаху. Сьогодні ж стало відомо про те, що дочка вбитого політика Жанна Нємцова оскаржила відмову Слідчого комітету допитати в рамках розслідування справи керівника Нацгвардії Віктора Золотова. Захист дочки Нємцова також називає його одним з організаторів злочину.

Дати закінчення відряджень у посвідченнях не вказані. Як випливає з відповіді, яку СКР отримав від Головного командування ВВ МВС, Дадаєв і Геремеєв насправді не направлялися у відрядження, а знайдені посвідчення про відрядження "були видані іншим військовослужбовцям".

У СКР прийшли до висновку, що невстановлені особи мали доступ до гербової печатки військової частини і до бланків документів, наголошується в матеріалах справи.

На цей час у справі про вбивство Бориса Нємцова заарештовані Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Бахаєв, Анзор і Шадид Губашеві і Тамерлан Ескерханов, обвинувачені в причетності до вчинення злочину. Крім того, заочно був арештований колишній офіцер батальйону "Північ" Руслан Мухудінов, якому пред'явлено заочне обвинувачення в організації вбивства.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-