Дипломати підтвердили затримання у Франції українських нелегалів

Дипломати підтвердили затримання у Франції українських нелегалів

Укрінформ
Поліція Франції затримала сімох нелегальних мігрантів, серед яких є громадяни України. Вони намагалися незаконно перетнути на вітрильнику протоку Ла-Манш.

Інформацію, поширену французькими ЗМІ, підтвердив власному кореспондентові Укрінформу перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий.

"Так, насправді, такий випадок мав місце… Поліція затримала кількох нелегальних мігрантів. Усім їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. З’ясовуються усі обставини події. Достеменно не відома точна кількість громадян України серед затриманих. За різними даними, їх від двох до чотирьох", - зазначив дипломат.

За його словами, консульський відділ посольства України у Франції тримає ситуацію під контролем.

Напередодні французьке видання Le Parisien повідомило, що поліція затримала сімох українських мігрантів, які перебували на борту невеликого французького вітрильника, згодом їх відпустили із зобов'язанням залишити територію Франції.

За даними ЗМІ, слідчі встановили, що українці заплатили до 7 тис. євро місцевому шкіперу, аби потрапити до Великої Британії. Журналісти з’ясували, що громадяни України потрапили до Франції за туристичними візами автомобілем, де їм запропонували свої послуги з перевезення до Британії французькі моряки з бретонського порту Сен-Ке-Портріє. Справою займається Центральне управління із запобігання нелегальній імміграції та іноземній зайнятості без реєстрації (OCRIEST).

За інформацією видання, поліція затримала двох моряків і трьох підозрюваних в організації нелегального перевезення українців до Великої Британії. Вони були затримані в п'ятницю. У вівторок, 17 травня, моряків та організаторів доставили до Ренна для того, щоб вони постали перед судом. Затриманим французам інкримінується "організація мережі з нелегального перевезення мігрантів".

За інформацією слідчих, ця подорож бретонських моряків до берегів Британії була не першою і не єдиною. Поліція підозрює, що до нелегального перевезення людей були залучені близько 20 човнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-