Міносвіти запевняє, що результати ЗНО

Міносвіти запевняє, що результати ЗНО "підмалювати" не вдасться

Укрінформ
У Міністерстві освіти і науки запевнили, що програмне забезпечення для проведення ЗНО є захищеним та не може більше дати збою.

Про це під час брифінгу сказала перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При підготовці до ЗНО 2016 року необхідно було змінити і поміняти програмне забезпечення, яке використовується в Українському центрі оцінювання якості освіти. Тому що, на жаль, розслідування прокуратури показало, що попереднє програмне забезпечення, котре не було захищене достатньою мірою, давало можливість для окремих людей зміни результатів ЗНО. Тому для нас критично важливо було при підготовці ЗНО 2016 року створити таку систему, такий механізм, котрі би гарантували, що абітурієнти отримають ті оцінки, на які вони заслуговують", - сказала Совсун.

Вона наголосила, що на сьогодні програмне забезпечення не може дати збою.

"На сьогодні хочу запевнити абітурієнтів, тих, хто складає ЗНО, їхніх батьків, що на сьогодні система є захищеною. На сьогодні ми можемо гарантувати, що програмне забезпечення не зможе вже дати збою, не зможе дати можливість окремим людям змінювати результати. Це підтверджено правоохоронними органами, це підтверджено органами нагляду", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-