У смерті львівського ресторатора дружина звинувачує лікарів

У смерті львівського ресторатора дружина звинувачує лікарів

Укрінформ
У комунальній клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова 13 травня помер ресторатор Майкл Беттс.

Про це у Фейсбуці повідомила його дружина Іванка, яка причиною смерті чоловіка вважає халатність лікарів. 

"Не було нікого, хто робить що-небудь після 18.00. Ніхто не зробив ентероскопію (нарешті згадала) по прибуттю з активною (як виявилося) кровотечею", - написала вона.

Дружина написала, що чоловіка почало нудити. Зробили аналіз крові. Лікар, який робив аналіз, відправив Беттса у лікарню швидкої медичної допомоги Львова, бо у чоловіка виявили кровотечу.

"Із зробленим ультразвуковим дослідженням (УЗД) і жахливим аналізом крові ми поїхали в клініку. Лікар його оглянув, прийняв, зробили кардіограму, аналіз крові, викликали медсестру і на каталці поселили в палату, де він був 4-м з 5... Йому поставили крапельницю, сказали не вставати, потім поставили ще одну, і до 08.30 ніхто до нього не приходив. Зранку ми з лікарем викотили його на дослідження... Після хвилин 8-10 його викотили в реанімацію з трубкою в роті, він виглядав вже як труп. Більше я його не бачила. Мені тільки винесли все, що було при ньому...", -  написала жінка.

Завідувач ІІІ хірургічного відділення лікарні швидкої медичної допомоги Станіслав Рачкевич повідомив на запит кореспондента Укрінформу, що після обстеження чоловіка у приймальному покої, черговий хірург виявив ознаки шлунково-кишкової кровотечі, яка виникла як ускладнення хронічного захворювання. Беттса госпіталізували, щоб з'ясувати причину кровотечі. Впродовж ночі пацієнт отримував відповідне лікування, кілька разів оглядався черговим лікарем.

"Зранку пацієнта оглянув і я під час ранкового обходу хворих. Його стан не викликав занепокоєння і йому призначили обстеження, щоб знайти причину кровотечі", - пригадує лікар.

Однак, за його словами, коли після 9 години ранку 13 травня Беттса направили у ендоскопічний кабінет, то під час проведення обстеження у нього розвинулась гостра серцево-судинна недостатність. Чоловік втратив свідомість. Обстеження одразу припинили. Хворого перевели у відділення  інтенсивної терапії. Незважаючи на проведену терапію, чоловік помер.

Заступник головного лікаря з хірургічної роботи Сергій Федоренко повідомив, що кровотеча у Беттса могла початися через шлункову виразку.

Майкл Беттс родом зі США. В Україну приїхав 6 років тому. Відкрив у Львові ресторан техасько-мексиканської кухні TEX-MEX BBQ.

Фото: ФБ/Michael Betts

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-