На 20 шахтах не дають зарплату - профспілка

На 20 шахтах не дають зарплату - профспілка

Укрінформ
Нині на 20 українських шахтах, які  знаходяться в стадії реструктуризації, працівники 4 місяці не отримують зарплату, профспілка вугільників наполягає на відкритті фінансування реструктуризації цих вугільних підприємств.

Про це в понеділок кореспонденту Укрінформу повідомили в Профспілці працівників вугільної промисловості України.

"Голова профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов звернувся до міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігоря Насаліка з питання фінансування підприємств, що знаходяться в стадії реструктуризації. І оперативного вирішення потребує проблема виплати заробітної плати вугільникам цих підприємств. Таких у нас 20 шахт", - сказали в профспілці.

Зазначається, що незважаючи на те, що зараз у Державному бюджеті на 2016 рік за статтею «Реструктуризація вугільної і торфодобувної промисловості», передбачено витрати в обсязі 304,8 млн гривень, досі фінансування цієї статті не відкрито.

У зв'язку з цим працівники цих підприємств вже протягом чотирьох місяців не отримують зарплату, що спричинило погіршення соціальної обстановки в трудових колективах і зростання протестних настроїв. Турманов закликав галузевого міністра якнайшвидше вирішити це питання, наголосили в Укрвуглепрофспілці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-