Генсек ООН закликав відпускати батьків у декрет

Генсек ООН закликав відпускати батьків у декрет

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав уряди всіх країн забезпечити умови для створення здорових сімей, в яких немає місця насильству та дискримінації.

У посланні, оприлюдненому ООН з нагоди Міжнародного дня сім'ї він висловився за впровадження програм планування сім'ї та практики декретних відпусток для батьків новонароджених.

"Уряди мають підтримувати ключову роль сімей у всьому їхньому різноманітті. Вони повинні надавати доступ до послуг у сфері охорони репродуктивного здоров'я, щоб батьки могли визначати розмір сім'ї і час, коли вона буде поповнюватися. Материнське здоров'я і декретна відпустка для батьків також вкрай важливі для того, щоб дозволити батькам подарувати новонародженим найкращий початок життя", - заявив генсек ООН.

Він закликав уряду і роботодавців "усвідомити, що турбота - це важлива частина сімейного життя". "Кожен потребує уваги близьких у певний момент свого життя, і всі повинні бути здатні проявити турботу, коли в цьому є необхідність, - зазначив Пан Гі Мун. - Заохочуючи створення дбайливих сімей і позитивне виховання через політику і закони, можна допомогти виростити здорових і щасливих дітей, які зможуть стати цінними і корисними дорослими членами суспільства".

Міжнародний день сім'ї був заснований Генеральною Асамблеєю ООН у 1994 році. У цьому році, за словами генерального секретаря, свято припало на час потрясінь і трагедій, з якими стикаються сім'ї по всьому світу". "Зростання насильницького екстремізму, наслідки вимушеного переселення, екстремальні погодні явища та інші виклики надають згубний вплив на стан здоров'я і єдність сімей у кризових ситуаціях. Навіть у відносно стабільних суспільствах сім'ї все ще страждають від насильства, дискримінації та бідності", - наголосив він.

Пан Гі Мун також звернув увагу на важливість турботи про літніх людей, які зберігають бадьорість, поки їхній внесок цінується в сім'ї та суспільстві".

Як він наголосив, діти благополучно розвиваються, коли вони оточені любов'ю, а також мають доступ до медичного обслуговування, освіти та інших базових послуг.

"У складний підлітковий період молодим людям необхідні моральна підтримка, а також інформація і послуги у сфері репродуктивного здоров'я. Для молодих представників спільноти лесбіянок, гомосексуалістів, бісексуалів або трансгендерів характери більш високі порівняно з населенням у цілому показники самогубств, у зв'язку з чим питання їхньої безпеки і доброзичливого ставлення до них відносяться до сфери суспільного здоров'я", - попередив Пан Гі Мун.

В ООН наголошують, що сім'я є найважливішим осередком суспільства і має центральне значення для досягнення прийнятих на саміті у вересні 2015 року Цілей сталого розвитку. Національні стратегії, орієнтовані на інтереси сім'ї, можуть сприяти досягненню п'яти з 17 цілей: викорінення злиднів і голоду, забезпечення здоров'я населення, добробут для людей всіх вікових груп, доступ до освіти протягом усього життя і досягнення гендерної рівності.

Відповідно до прийнятої в ООН традиції, щороку Міжнародний день сім'ї присвячений певній темі. На цей раз темою обрана "Сім'я, здоровий спосіб життя і стійке майбутнє".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-