Пранкери Вован і Лексус оприлюднили запис розмов, буцімто, з Джамалою

Пранкери Вован і Лексус оприлюднили запис розмов, буцімто, з Джамалою

Укрінформ
У прямому ефірі телеканалу «Росія-1» російські пранкери, які працюють під псевдонімами Вован і Лексус, оприлюднили записи розмов, за їх словами, з міністром культури Грузії і співачкою Джамалою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В ефірі «Росія-1» по закінченні «Євробачення-2016» пранкери Вован і Лексус ввімкнули запис певних телефонних розмов. В одному пранкер, який представився «міністром культури України Нищуком», зателефонував нібито, міністру культури Грузії і закликав дати Україні більше голосів. Його співрозмовник сказав, що Грузія традиційно надавала допомогу Україні, і пообіцяв поговорити з професійним журі Грузії, яка буде голосувати в «Євробаченні-2016».

Потім була розмова нібито з Джамалою. Тут пранкер представився "помічником Президента Чернишем Вадимом Олеговичем". Пранкер добивався у співрозмовниці підтвердження факту, що пісня написана не давно, а лише півтора року тому. І що її в принципі можна було б назвати «2014» (але тоді б пісню не пустили на «Євробачення»). Наприкінці розмови пранкер попросив співрозмовницю зробити у разі перемоги на прес-конференції якусь політичну заяву, наприклад, сказати «Слава Україні – Героям слава!». Вона, сміючись, відповіла, що якщо переможе, то скаже на прес-конференції, що захоче.

Пранкери заявили, що, в принципі, з такими матеріалами можна оскаржувати підсумки конкурсу за домовлене голосування і політизацію конкурсу. Але в результаті сказали, що не будуть цього робити. В ефірі було обіцяно подати розмову ще й з міністром культури Молдови, але третій трек представлений так і не був.

Нагадаємо, 11 травня Укрінформ повідомляв, що чоловік співачки Руслани Олександр Ксенофонтов розповів про намір анонімних пранкерів «підставити» його через діяльність в якості голови українського національного журі "Євробачення". Пранкери збиралися вмовити на якесь «солідарне голосування» з журі трьох країн, які ніби дадуть нам (Україні) високі бали. Ксенофонтов про всяк випадок записав, що і від кого пропонувалося, а також номер абонента, що починався з цифр +1(411)74. Тоді ж Олександр припускав, що «пранкерам вдасться когось розвести».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-