Рятувальники ДСНС завершили перший етап робіт з розмінування акваторії Чорного моря

Рятувальники ДСНС завершили перший етап робіт з розмінування акваторії Чорного моря

Укрінформ
Рятувальники ДСНС завершили перший етап робіт з розмінування акваторії Чорного моря в районі Кінбурнської коси.

Про це заявив начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко, повідомляє прес-служба ДСНС.

"Усвідомлюючи, що вже дуже скоро розпочнеться сезон відпочинку, і в районі Кінбурнської коси буде чимало відвідувачів, проведення робіт по приведенню в безпечний стан акваторії Чорного моря було вкрай важливим та необхідним. На сьогоднішній день перший етап розмінування завершено, роботи будуть продовжені по завершенню сезону відпочинку до тих пір, доки дозволятимуть погодні умови", - наголосив Грицаєнко.

У прес-службі зазначили, що групою аварійно-водолазних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС обстежено близько 3800 кв. м підводної території, вилучено та знищено понад 500 боєприпасів. Лише напередодні піротехнічний розрахунок вилучив, транспортував та знищив понад 70 вибухонебезпечних предметів.

Щорічно на території Кінбурнської коси проводяться роботи по приведенню берегової зони та підводної акваторії у безпечний стан. Основною метою даних робіт є очищення території в межах Миколаївської області від вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-