XVI Міжнародний конкурс з української мови імені Яцика вшанує своїх переможців

XVI Міжнародний конкурс з української мови імені Яцика вшанує своїх переможців

Укрінформ
Офіційне закриття  XVI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 17 травня в українській столиці.

Про це повідомляє прес-служба Ліги українських меценатів, що разом з Міністерством освіти і науки України є організатором конкурсу.  

"Церемонія розпочнеться о 14.00 в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка. Це вже традиція - зустрічі саме в цій залі переможців і призерів турніру, вчителів, меценатів, політичних, культурних та громадських діячів, митців. Тут відбудеться і яскрава мистецька програма, де відкриють себе столиці юні таланти. 17 травня на сцені головною буде Полтавщина, котра починала у себе XVI конкурс, вона передасть естафету Київщині, що 9 листопада, в День української писемності, відкриє вже XVIІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика", - ідеться в повідомленні.

У конкурсі беруть участь мільйони школярів, учнів профтехосвіти, студентів, військовиків. Окрім України, він відбувається у багатьох країнах світу. Цей конкурс, спрямований на піднесення соціального престижу української мови в Українській державі, ініціював видатний український бізнесмен і меценат з Канади Петро Яцик. Після смерті великого українця (2001 року) конкурс носить його ім'я.

Патріотичний мовний марафон відбувається головним чином коштом меценатів з України, США, Канади й Австралії. Всі грошові премії носять імена своїх фундаторів-меценатів. Найвищі премії за перемогу в національному етапі конкурсу - по 7 тисяч гривень. Загалом цього дня в театрі премію одержить більше сімдесяти осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-