В Одесі ліквідували конвертаційний центр, що фінансував сепаратистів

В Одесі ліквідували конвертаційний центр, що фінансував сепаратистів

Укрінформ
Співробітники Управління захисту економіки в Одеській області НПУ спільно УСБУ в Одеській області викрили і припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, до якого входили 50 підприємств і який причетний до фінансування сепаратистів.

Про це повідомили Укрінформу в Департаменті захисту економіки НПУ.

"До поліції звернулись представники однієї з фінустанов, які повідомили, що їм надано підроблений лист іншої банківської установи з метою здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти на суму понад 2 мільйони гривень. При проведенні оперативно-слідчих дій оперативники УЗЕ та СБУ Одещини встановили низку підприємств, які задіяні у схемі з виведення валюти за кордон, мінімізації податкових зобов’язань та переведення коштів у готівку шляхом проведення фіктивних операцій. За наявною інформацією, частина коштів використовувалась для підтримки сепаратизму", - зазначили в поліції.

На підставі санкції суду проведено обшуки в офісах конвертаційного центру, зокрема, в місті Херсон, де вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, штампи державних органів і контролюючих організацій Києва, Херсона, Донецької та Київської областей, бухгалтерська документація, SIM-карти різних мобільних операторів, цифрові ключі для віддаленого управління банківськими рахунками, банківські картки, які використовувалися в злочинній схемі, а також чекові книжки десятка підприємств і комп'ютерну техніку.

У рамках кримінального провадження, відкритого прокуратурою Одеської області за ознаками ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 258-5 (фінансування тероризму) і ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України проводяться слідчі дії на встановлення кола осіб, причетних до кримінального злочину, йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-