МН-17: міжнародні слідчі взяли до уваги

МН-17: міжнародні слідчі взяли до уваги "свіже" відео з "Буком"

Укрінформ
Міжнародна спільна слідча група відзначила факт появи раніше не опублікованих зображень установки "Бук", з якої вірогідно було збито малайзійський Boeing рейсу МН-17 у липні 2014 року.

Про це йдеться у заяві прокуратури Нідерландів, яка очолює кримінальне розслідування, оприлюдненій у п'ятницю.

"Міжнародна спільна слідча група взяла до уваги факт появи 12 травня, майже за два роки після катастрофи, раніше не опублікованих зображень, імовірно, від 17 липня 2014 року частини комплексу "Бук", - йдеться в заяві.

У Міжнародній спільній слідчій групі наголосили на важливості таких матеріалів для слідства. "Закликаємо усіх, хто володіє зображеннями, які можуть бути потенційно цікавими, повідомити міжнародних слідчих або завантажити матеріали, за бажанням анонімно, через веб-сайт www.jitmh17.com", - також відзначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, учора засновник групи Bellingcat, яка розслідує катастрофу Boeing, повідомив про появу в інтернеті нового відеозапису з установкою "Бук".

На запису, зробленому автомобільним відеореєстратором, видно тягач "Вольво", що перевозить ракетну установку "Бук". Людина, яка опублікувала відео, стверджує, що воно було зроблене в Макіївці, передмісті Донецька, 17 липня 2014 року - в день катастрофи рейсу MH17.

Раніше міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук" зі складу російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак "Малазійських авіаліній" на Донбасі влітку 2014 року. Крім того, група активістів-розслідувачів Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт у якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи Boeing МН-17. Цей звіт з іменами та фотографіями військових група передала нідерландській прокуратурі.

Рада з питань безпеки Нідерландів у жовтні минулого року оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи літака рейсу МН-17. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-