Київські оперативники відповіли зловмиснику «травматикою» на гранату

Київські оперативники відповіли зловмиснику «травматикою» на гранату

Укрінформ
Столичні оперативники зі стріляниною затримали викрадачів людини, які у такий спосіб намагалися заволодіти квартирою киянина.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві.

"Незадовго до цього зловмисники викрали місцевого жителя, якого примушували переоформити на інших осіб його квартиру. Свою жертву вони "переконували" підписати необхідні документи погрозами та побиттям. Згодом чоловіка відпустили, але постійно нагадували про свої вимоги: по телефону залякували потерпілого та членів його родини", - йдеться у повідомленні.

Киянин звернувся за допомогою до Шевченківського управління поліції Києва. Правоохоронці негайно розпочали комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на затримання викрадачів заявника.

Сьогодні на вулиці Павлівській працівники карного розшуку затримали двох осіб, які обгрунтовано підозрюються у вчиненні цих злочинів. Зловмисники чинили опір правоохоронцям, при цьому один із них дістав гранату і погрожував її підірвати. У результаті оперативники змушені були застосувати травматичну зброю.

Один із молодиків отримав поранення в ногу та спину, зараз він перебуває у медичному закладі. Його життю нічого не загрожує. Інший співучасник доставлений до управління поліції.

Як встановили правоохоронці, обидва затриманих - кияни, 1990 року народження.

На теперішній час проводяться необхідні процесуальні дії. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Молодику, травмованого при затриманні поліцейськими, медики надали необхідну допомогу. Наразі стан його здоров'я стабільний. Сьогодні підозрюваного у викраденні людини вже доставили до ізолятора тимчасового тримання, тож обоє зловмисників затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Триває досудове розслідування.

фото: ГУ Нацполіції у м.Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-