Кримські татари вірять, що голос Джамали зробить свою справу

Кримські татари вірять, що голос Джамали зробить свою справу

Укрінформ
Представлення на "Євробаченні" пісні кримськотатарською мовою - це ще один крок до повернення цього народу на історичну батьківщину.

На цьому наголошували учасники першого запису академічного виконання національного гімну кримськотатарського народу "Ant Etkenmen", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що голос Джамали зробить свою справу. Важливий факт, що кримськотатарське слово прозвучало з європейської естради. Це ще одне нагадування про те, що ми є, і про те, в якій ситуації зараз наш народ. Це теж великий крок до повернення нашого народу на свою історичну батьківщину. Бажаю Джамалі перемоги!" - сказав автор аранжування гімну - композитор, керівник музичної студії "Макам" заслужений діяч мистецтв України Джеміль Каріков.

А художній керівник і головний диригент Національної хорової капели "Думка", яка брала участь у запису, народний артист України Євген Савчук згадав, як Джамала навчалася в Національній музичній академії.

"Я спостерігав за її навчанням. Її не можна назвати попсовою співачкою, вона - універсальна співачка, може прекрасно співати і в опері. Минулого року ми разом брали участь у виконанні фіналу 9-ї симфонії Бетховена, "Оди радості", на майдані Незалежності. В ній є високий музичний і загальонолюдський інтелект і патріотизм", - зазначив Савчук.

На його переконання, не так уже й важливо, чи переможе Джамала на "Євробаченні".

"Джамала - високого рівня співачка, яка може все, в тому числі і в тому жанрі, в якому вона зараз виступає. Ми, безумовно, чекаємо першого місця для неї. Але в будь-якому разі в перспективі це буде видатна співачка. І вона - видатний представник кримськотатарського народу. Я впевнений, що для неї спеціально буде створено одноголосну версію гімну", - підкреслив диригент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-