Чехія працевлаштує п'ять тисяч українців

Чехія працевлаштує п'ять тисяч українців

Укрінформ
Уряд Чехії розробив і схвалив пілотний проект щодо спрощеної процедури працевлаштування для п'яти тисяч спеціалістів з України.

Про це повідомляє DW.

«Йдеться про полегшення процесу отримання довготермінової робочої візи загалом для п'яти тисяч українських висококваліфікованих працівників і робітників середньої технічної ланки щороку», - йдеться у повідомленні.

У десятимільйонній Чехії станом на кінець першого кварталу 2016 року налічувалося понад 117 тисяч вакансій. Найболісніше нестача робочих рук відчувається у промисловості.

«Найбільший попит на інженерів-будівельників, електротехніків, механіків. Не вистачає працівників ІТ-сфери та медиків, особливо сестринського персоналу», - зазначається у матеріалі.

Як повідомляється, набиратимуть фахівців через консульство у Львові.

Згідно з оприлюдненим урядом механізмом, роботодавець шукає потрібного фахівця, укладає угоду і подає документи в консульську установу. Працівники дипустанови призначають коротку співбесіду з потенційним працівником.

Нагадаємо, раніше уряд Чеської Республіки ухвалив державну програму, яка дозволяє у прискореному режимі прийняти на роботу 500 фахівців з України. Передусім ідеться про висококваліфікованих працівників, а також фахівців середньої ланки з різних галузей промисловості та охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-