Уряд порахував, скільком українцям знадобляться субсидії

Уряд порахував, скільком українцям знадобляться субсидії

Укрінформ
Право на отримання субсидій отримають 8-9 млн домогосподарств з майже 15 млн, що є на сьогодні в Україні.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очікуване збільшення (кількості) домогосподарств, які мають право на отримання житлових субсидій, становить 8-9 млн із майже 15 млн домогосподарств, які на сьогодні є у нашій країні", - зазначив Рева.

За його словами, у цьому зв’язку важливим є спрощення процедур призначення субсидій, що вирішить проблему черг і зведе до мінімуму затримки з прийняттям рішень.

"Для цього також було запроваджено низку нових процедур для призначення субсидій. Визначена можливість подання заяви і декларації для призначення субсидій в електронному вигляді. Передбачено здійснювати перепризначення субсидій автоматично без повторного звернення отримувача", - уточнив міністр.

Він зазначив, що Мінсоцполітики вже розпочало здійснювати кроки для впровадження нових норм.

«Спільно зі Світовим банком проводиться навчання працівників місцевих органів соціального захисту населення у кожній області. Розробляється і буде запроваджено з 1 жовтня поточного року єдине уніфіковане програмне забезпечення для розрахунку і призначення субсидій, воно буде впроваджене у роботу усіх органів соцзахисту до початку наступного опалювального сезону», - поінформував Рева.

За його словами, це підвищить оперативність надання субсидій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-