Умерова відпустили під підписку про невиїзд

Умерова відпустили під підписку про невиїзд

Укрінформ
Слідчий ФСБ вручив Ільмі Умерову підписку про невиїзд і відпустив додому, де у нього нині проходить обшук.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Слідчий ФСБ вручив Ільмі Умерову підписку про невиїзд. Зараз їдемо до нього додому, оскільки у нього у будинку співробітниками ФСБ проводитиметься обшук", - написав Джелялов.

На його думку, швидше за все, Умерова залишать вдома: "Я думаю, що затримувати й поміщати в СІЗО Ільмі Умерова не будуть. Але суд, швидше за все, відбудеться. Чи навряд, враховуючи вік і стан здоров'я, йому присудять позбавлення волі. Можливо це буде штраф або умовний термін".

Як зазначив Джелялов, під час допиту Умерова у будівлі ФСБ у Сімферополі на нього чекали рідні, друзі й знайомі. З ним також були два адвокати Еміль Курбединов і Джеміль Темишев.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи затримання, допит, обшук і підписку про невиїзд Умерова, голову Меджлісу, що є заступником, зазначив, що "це означає, що вони "підвішуватимуть" усіх членів  Меджлісу".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Бахчисараї заарештовано групу кримських татар, яким ставиться участь у терористичній організації. Крім того, затримано й вивезено на допит у ФСБ заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.280 Кримінального кодексу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-