Телеканалу сина Симоненка призначили позапланову перевірку

Телеканалу сина Симоненка призначили позапланову перевірку

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, реагуючи на звернення глядачів з приводу виступу лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка та за результатами моніторингів програм мовника, що здійснювалися 9 і 10 березня та 1 і 9 травня 2016 року, призначила позапланову перевірку ТОВ «Гамма-консалтинг», власником якого є син цього політика.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

"Так, у змісті передач «Опозиційна думка» і «Наголос. Підсумки», учасником яких був Симоненко, представлений лідером Лівого руху України, зафіксовано ознаки порушення вимог абзацу чотирнадцятого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», частини другої статті 9 цього Закону і частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію»", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що, зокрема, цими нормами передбачено: мовник не має права розповсюджувати аудіовізуальні твори, у яких заперечується або виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні, створюється позитивний образ осіб, які обіймали керівні посади у Компартії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік (крім випадків, пов'язаних з розвитком української науки та культури), виправдовується діяльність радянських органів держбезпеки, встановлення радянської влади на території України.

Крім того, інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Під час обговорення питання голова Національної ради Юрій Артеменко сказав, що також до регуляторного органу листом звернулася Служба безпеки України з проханням здійснити аналіз ефіру передач цього мовника.

"Отже, компанії призначено позапланову перевірку. Крім цього, регулятор звернеться до незалежних експертів для отримання висновків щодо наявності в ефірі мовника порушень чинного законодавства. Після цього на засіданні буде ухвалено виважене рішення", - зазначили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-