Із власником одеського Будинку профспілок розбереться Конституційний суд

Із власником одеського Будинку профспілок розбереться Конституційний суд

Укрінформ
Колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду, що розглянула у четвер справу про визнання права власності на 5-поверхову адмінбудівлю на Куликовому полі Одеси, задовольнила клопотання Федерації профспілок Одеської області про передачу справи про власника будівлі на розгляд Конституційного суду України.

Таку постанову ухвалила колегія суддів під головуванням Миколи Петрова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання Федерації профспілок Одеської області про передачу справи про право власності на адмінбудівлю на площі Куликове поле для розгляду Конституційним судом України. Суд при цьому керувався постановою Пленуму Верховного суду України, який прийняв рішення, що положення Конституції України про право власності профспілок повинен роз'яснити Конституційний суд України", - зазначив Петров.

Варто зазначити, що 28 липня 2015 року прокуратура Одеської області подала до Господарського суду Одеської області позов в інтересах Фонду держмайна України про визнання власністю держави адмінбудівлі на Куликовому полі. Підставою для цього стало аргументоване Звернення голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського до Генеральної прокуратури про вжиття заходів для повернення у власність держави цієї адмінбудівлі.

Відповідачем у Господарському суді була Федерація профспілок Одеської області, представник якої заявив, що рада профспілок придбала будівлю в 1984 році за залишковою вартістю - 1 мільйон 837 тисяч карбованців. Адвокати Федерації профспілок Одеської області також надали суду відповідний документ Одеського міського бюро технічної інвентаризації про право власності профспілок на адмінбудівлю.

Після ухвалення Господарським судом рішення про визнання адмінбудівлі власністю Федерації профспілок Одеської області облпрокуратура оскаржила ухвалене рішення.

Фото: Андрій Новак, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-