Посол Італії подякував Україні за

Посол Італії подякував Україні за "блискучу операцію" з картинами

Укрінформ
Надзвичайний та Повноважний посол Італії в Україні Фабріціо Романо подякував співробітникам Державної прикордонної служби України за проведення блискучої операції з виявлення викрадених 17 картин.

Про це він заявив в прес-центрі Укрінформу після брифінгу помічника голови ДПСУ - прес-секретаря Олега Слободяна, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Посол подякував Президенту України та керівництву Держприкордонслужби за проведення даної операції та додав, що "це гарний приклад співпраці між Україною та Італією, між якими дуже тісні зв’язки". Також він звернув увагу, що українські правоохоронці провели операцію оперативно та професійно і охарактеризував її як "блискучу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, 17 картин, які викрали з музею "Кастельвеккьо", знайшли співробітники Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Південного регіону. Картини були викрадені з італійського музею в Вероні ще наприкінці листопада минулого року. Віднайти полотна на острові Турунчук, що на Одещині, правоохоронцям вдалося в результаті тривалих та копітких оперативно-розшукових заходів. Картини вже були підготовлені до контрабандного переміщення з України на територію Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-