Веронські картини: серед вкрадених була знаменита

Веронські картини: серед вкрадених була знаменита "Мадонна з куріпкою"

Фото
Укрінформ
Серед 17 картин всесвітньо відомих художників епохи Відродження, викрадених у Вероні (Італія) і виявлених 6 травня співробітниками Держприкордонслужби у сховку на Одещині, є особливо цінні, вартістю в 4 мільйони євро, а одна з них взагалі є візитівкою музею "Кастельвеккіо".

Про це заявив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, повідомляє кореспондент агентства.

"17 знайдених картин належать італійським митцям 15-17 століть. Зокрема, Джованні Франческо Карото: "Портрет хлопчика з дитячим малюнком", одна з найдорожчих, вартістю у 2 млн євро, та "Портрет молодого монаха бенедиктинця"; Андреа Мантенья "Святе сімейство", яка датується 1495 роком, є одним з найдорожчих полотен, що були викрадені, вартість її оцінюється у 4 млн євро; Пітер Пауль Рубенс "Дама з лікнідіями" - також одна з найдорожчих, близько 1,5 млн євро; Антоніо ді Пуччіо Пізанелло "Мадонна з куріпкою" (Madonna della quaglia), що є візитною карткою веронського музею, оцінюється в суму 4 млн євро. Її втрата вважалася трагедією для усіх шанувальників мистецтва", - підкреслив Слободян.

Також, за його словами, колекція містить полотна Якопо Тінторетто: "Банкет Бальтасара", "Суд Соломона", "Перевезення святого Грааля", "Самсон", "Мадонна з немовлям", "Портрет мужчини"; Ганса Де Йоде: "Морський порт", "Пейзаж"; Джованні Лоренцо Берніні: "Портрет Джироламо Помпей"; Доменіко Тінторетто: "Портрет венеціанського адмірала", "Портрет Марко Паскаліго"; Якопо Белліні "Розкаяння святого Ієроніма".

"Повернення цих картин до європейської скарбниці саме українськими правоохоронцями є підтвердженням того, що Україна є складовою європейської системи безпеки та впевнено рухається обраним курсом", - наголосив Слободян, додавши, що Держприкордонслужба в межах компетенції і надалі робитиме все, аби сприяти реалізації євроатлантичних прагень України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-