Лутковська просить заблокувати сайт

Лутковська просить заблокувати сайт "Миротворець"

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська підтримала заяву представників ЗМІ, які висловили своє обурення фактом оприлюднення на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів, які отримували акредитацію у "ДНР/ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Валерія Лутковська звернулася до Служби безпеки України та Голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору та поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті "Миротворець", а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві поінформували, що минулого року з аналогічною пропозицією Уповноважений з прав людини неодноразово зверталася на адресу правоохоронних органів.

"Оприлюднені на інтернет-сайті "Миротворець" дані про осіб є об’єктом захисту відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", який спрямований на захист прав людини і основоположних свобод, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних, та Закону України "Про інформацію", – йдеться у зверненні Уповноваженого з прав людини.

Лутковська переконана, що порушення права на захист персональних даних уже набуло ознак системного характеру, тож існує нагальна потреба вжити дієвих заходів для припинення цього явища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-