Журналісти опинилися під загрозою після публікації

Журналісти опинилися під загрозою після публікації "Миротворця" - ОБСЄ

Укрінформ
Безпека працівників засобів масової інформації в Україні та за кордоном опинилася під загрозою після інциденту з оприлюдненням особистих даних журналістів, які акредитовані на території "ДНР/ЛНР".

Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, оприлюдненій на сайті організації.

"Це дуже тривожна подія, яка може у подальшому ставити під загрозу ситуацію з безпекою для журналістів. Журналісти повідомляють про проблеми, які становлять суспільний інтерес, і вони не повинні зазнавати переслідувань за виконання своєї роботи", - зазначила Міятович.

Так, за її словами, ОБСЄ висловлює занепокоєння з приводу оприлюднення сайтом "Миротворець" особистої інформації понад чотирьох тисяч представників різних українських та міжнародних ЗМІ, зокрема CNN, Agence France-Presse, Reuters, BBC, New York Times, Vice News та Al Jazeera.

Сам сайт стверджує, що ці журналісти "співпрацювали із терористичною організацією" і порушили українське законодавство.

Як повідомляв Укрінформ, представники українських та міжнародних медіаорганізацій обурені тим, що на сайті "Миротворець" оприлюднили персональні дані усіх журналістів, які отримували акредитацію в самозваних "ДНР/ЛНР".

Столична прокуратура, у свою чергу, порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їхніх персональних даних.

Фото: vidomosti-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-