До Москви несподівано етапували Афанасьєва і Солошенка

До Москви несподівано етапували Афанасьєва і Солошенка

Укрінформ
До Москви етапували засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, на яких у РФ прийшов запит про видачу їх Україні.

Про це журналістам повідомила член московської громадської наглядової комісії (ГНК) Зоя Свєтова, передає Ехо Москви.

За її словами, Афанасьєва літаком доставили з Сиктивкара, а Солошенка - на поїзді з Нижнього Новгорода. Сьогодні члени ГНК відвідали українців в СІЗО «Лефортово». Правозахисникам сказали, що засуджених доставили для проведення якихось "слідчих дій".

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у Росії колишній директор полтавського заводу Юрій Солошенко підписав документи для екстрадиції. Солошенка засудили до 6 років ув'язнення нібито за шпигунство. Він хворіє на рак та ішемічну хворобу.

Кримський активіст Геннадій Афанасьєв засуджений у справі Сенцова-Кольченка і відбуває покарання у Сиктивкарі. Його справу розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення проти інших фігурантів. Однак на процесі Сенцова і Кольченка він відмовився від свідчень, заявивши про тортури при допиті.

9 квітня стало відомо, що Верховний суд Росії розгляне подання Мін'юсту РФ і Федеральної служби виконання покарань про передачу Україні "для відбування покарання" засуджених Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-