Журналістський скандал з

Журналістський скандал з "Миротворцем": прокуратура порушила справу

Укрінформ
Столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Прокуратурою міста Київ відреаговано на повідомлення в засобах масової інформації щодо оприлюднення в інтернеті персональних даних журналістів. Так, на одному з інтернет-ресурсів невідомі особи оприлюднили персональні дані журналістів, які нібито отримували акредитацію у так званих ЛНР та ДНР. Зазначені дії призвели до негативних наслідків, зокрема надходження погроз журналістам у зв’язку з виконанням ними професійної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Проведення досудового розслідування доручено Головному управлінню Національної поліції у м. Києві. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Київ.

Як повідомляв Укрінформ, днями сайт "Миротворець" опублікував базу даних щодо понад чотирьох тисяч журналістів, які отримали акредитацію в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". У ній, зокрема, вказуються особисті контактні дані працівників медіа.

Українські та закордонні журналісти у своїй заяві у середу, 11 травня, висловили обурення публікацією бази даних і закликали українську владу та правоохоронні органи відкрити кримінальне провадження за фактом порушення закону про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-